Werkwijze woning huren

Max Property Rentals

Werkwijze woning huren

Bent u op zoek naar een huurwoning in Rotterdam en omstreken? Max Property Rentals heeft het grootste aanbod betaalbare huurwoningen in de regio. Hieronder beschrijven wij hoe u in een paar simpele stappen een woning kunt huren.

Open huizen agenda

Wekelijks de open huizen agenda van Max Property Rentals ontvangen per mail? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

IN 9 STAPPEN DE SLEUTELS VAN UW NIEUWE WONING

STAP 1 – Bezichtigen

Middensegment huurwoningen (tot en met € 1000,- per maand)

U bent van harte welkom tijdens onze Open Huizen bezichtigingen voor woningen tot en met € 1000. Elke vrijdag wordt de Open Huizen Agenda voor de aankomende week bekend gemaakt. Deze kunt u vinden op onze website. U kunt de Open Huizen geheel vrijblijvend en zonder afspraak bezichtigen. Tijdens alle Open Huizen is de makelaar van Max Property Rentals aanwezig. U kunt op dat moment vragen stellen en krijgt vrijblijvend uitleg over het verdere huurproces.

Hoger Segment huurwoning (boven € 1000,- per maand)

Heeft u interesse in een woning, in het hogere segment, boven de € 1000,-? Dan kunt u ons benaderen voor een persoonlijke bezichtiging. Dit kan door een mail te sturen naar rotterdam@maxrentals.nl.

STAP 2 – Geïnteresseerd?

Bent u serieus geïnteresseerd in een woning? Mail ons de dag na uw open huis bezoek voor 12.00 uur s’ middags uw motivatie.

Uw motivatie bestaat uit:

 • een beschrijving van u zelf en eventueel uw huisgenoten
 • de reden waarom u de woning wilt huren
 • een toelichting waarom u de geschikte huurder bent voor deze woning
 • een toelichting over uw inkomen inclusief omschrijving loondienstverband

Mail uw motivatie met een foto van uzelf (en eventuele huisgenoten) naar rotterdam@maxrentals.nl. Uiterlijk 2 dagen na het dienen van uw motivatie ontvangt u bericht of u geselecteerd bent.

STAP 3 – Selectie

Alle motivaties voor de betreffende woning worden verzameld en voorgelegd aan de verhuurder.

De verhuurder bepaalt uiteindelijk met welke huurder hij of zij de beste match heeft. De geselecteerde kandidaat wordt op de hoogte gebracht middels een telefoontje en krijgt uitleg over de aanbetaling.

De overige kandidaten worden per mail geïnformeerd. Bent u niet voor deze woning geselecteerd dan kunt u uiteraard altijd in aanmerking komen voor een andere woning. Check hiervoor ons actuele woningaanbod.

STAP 4 – Aanbetaling

Nadat u geselecteerd bent voor de huurwoning vragen wij u een aanbetaling van € 500,- te doen om de woning officieel te reserveren. U ontvangt hiervoor een mail met een betaallink. Na ontvangst van de aanbetaling wordt de huurwoning ‘onder optie’ gezet en niet meer aangeboden aan andere kandidaten. De aanbetaling dient dezelfde dag te gebeuren om te voorkomen dat de woning aan een andere kandidaat wordt aangeboden.

 1. Indien u zich na het aanbetalen als huurder terugtrekt, ontvangt u uw aanbetaling niet retour. Als de verhuurder u niet selecteert als huurder ontvangt u uw aanbetaling binnen 48 uur retour.

De aanbetaling van € 500 wordt verrekend met de eerste factuur terzake huur en borg (Reken-voorbeeld : huur is € 1000 + €1000  borg = € 2000. Minus € 500 = te betalen € 1500).

STAP 5 – Uploaden van uw documenten

Zodra uw aanbetaling door Max Property Rentals ontvangen is ontvangt u een inlogcode voor Huurcheck. Huurcheck is een beveiligde omgeving waar u als huurder uw documenten kunt uploaden. Wij hebben de volgende documenten van u nodig:

Bent u in loondienst?

 • Kopie van uw bankpas
 • Recent ondertekende werkgeversverklaring
 • Drie meest recente loonstroken
 • Betaalbewijs dat uw salaris gestort is overeenkomend met de loonstrook
 • ID bewijs
 • Indien u een huurwoning heeft een verhuurdersverklaring
 • Uittreksel BRP (opvragen bij de gemeente)
 • Bewijs van (bank) betaling van uw huur/ hypotheek van de afgelopen 6 maanden

Bent u zelfstandig ondernemer?

 • Recent uittreksel KVK (niet ouder dan een maand)
 • Jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar
 • ID-bewijs van de tekenbevoegde
 • Indien u een huurwoning heeft een verhuurdersverklaring
 • Accountantsverklaring met prognose voor komende boekjaar
 • Bewijs van (bank) betaling van uw huur/ hypotheek van de afgelopen 6 maanden

NB: Heeft u een garantsteller nodig? Dan hebben wij van deze persoon dezelfde stukken nodig.

STAP 6 – Controle Dossier

Zodra uw dossier compleet is, controleren wij de gegevens. Dit proces neemt ongeveer 5 werkdagen in beslag door de extra check bij Huurcheck.

Als het dossier is goedgekeurd, nemen wij telefonisch contact met u op om een datum voor de sleuteloverdracht af te spreken. Nadat er een afspraak is gemaakt voor de sleuteloverdracht ontvangt u uw huurovereenkomst.

Huurt u een woning in een huisvestingsvergunningsgebied? Zorg dan dat u de aanvraag voor de huisvestingsvergunning alvast in gang zet. Zonder een huisvestingsvergunning kunt u zich niet inschrijven in de Basisregistratie Personen bij de gemeente. Tevens kan Max Property Rentals u geen sleutel overhandigen zolang u geen vergunning heeft. Dit is van overheidswege/gemeente aldus bepaald.

STAP 7 – Huurcontract ondertekenen

U ontvangt het huurcontract digitaal in uw mail. Via een link kunt u het huurcontract digitaal ondertekenen. De facturen voor de huur en borg ontvangt u per mail en dienen voldaan te zijn voor de sleuteloverdracht.

STAP 8 – Financiële afwikkeling

U betaald voor de sleuteloverdracht de huur (eerste maandhuur) en borg bedrag, minus aanbetaling.

STAP 9 – Sleuteloverdracht

De sleuteloverdracht vindt plaats bij de woning, na het voldoen van de factuur.

Tijdens de sleuteloverdracht wordt er een rapportage gemaakt van de huidige staat van de woning. Een medewerker van Max Property Rentals loopt huurwoning door om te bekijken of alles naar behoren werkt en of er al aanwezige schades zijn die gerapporteerd dienen te worden. Tevens verzorgd Max Property Rentals uw aansluiting voor gas, water, licht en internet.

Ook attendeert de medewerker u op de poster in de meterkast “Wie is verantwoordelijke voor het onderhoud en de reparaties van uw huurwoning”.

Max Property Rentals wenst u veel woongenot.

Heeft u een vraag? Laat het ons weten!

CONTACT